Keramisk coating af skimmeren til den fleksible miljøpram

FLEX-FEB har udviklet og designet en særlig skimmer til den fleksible miljøpram med henblik på opsamling af olie fra vandoverfladen.


Skimmeren er af vægtmæssige årsager fremstillet med aluminiumsvanger, og for at gøre vangerne olieafvisende, har de fået en såkaldt sol-gel overfladebehandling hos Teknologisk Institut i Aarhus. Den glaskeramiske coating er udviklet af Teknologisk Institut til forhindring af tilsmudsning af overflader i kontakt med råolie. Ved hjælp af ikke fluor-baserede additiver afvises råolie effektivt på de coatede overflader.Med den anvendte teknik er det muligt med sprayudstyr at behandle aluminiumemnerne, hvorefter coatingen, ved en relativ lav temperatur på 185 °C, afhærdes i en ovn. Konventionelle glaskeramiske overflader sintres ellers ofte ved meget højere temperaturer - ofte over 900 °C.Skimmeren skal efterfølgende gennemgå en række tests i forskellige miljøer hvor både dens funktionalitet olieafvisning afprøves.

15 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Fyns Amts Avis bragte den 25. juni 2022 en artikel om den fleksible miljøpram med overskriften "En enkel og genial pram". Artiklen fortæller om baggrunden for den fleksible miljøpram, og hvordan pramm