top of page

Verdens første fleksible miljøpram navngivet i Søby den 22. juni 2022.

Opdateret: 19. sep. 2022


Verdens første fleksible miljøpram på kajen i Søby foran miljøskibet Gunnar Thorson inden navngivningen.Den 22. juni blev verdens første fleksible miljøpram navngivet Jenny Miljø af direktøren for Danske Maritime, Jenny Braat. Navngivningen fandt sted på Søby Værft og Søby Havn

Projektet med at udvikle, designe og bygge den fleksible miljøpram er gennemført i samarbejde mellem start-up virksomheden FLEX-FEB og Søby Værft. Projektet er gennemført på 1½ år med støtte fra Miljøstyrelsen og Den Danske Maritime Fond.


I forbindelse med navngivningen udtalte MF Bjarne Laustsen (A):


”Det er et klart politisk ønske at kunne anvende patruljeskibe til også at kunne løse havmiljøopgaver og med fleksible miljøpramme er det ikke alene muligt, det er en enkel metode, som giver god samfundsøkonomisk mening. Vi skal altid tænke nyt, det har man gjort her”.

Bjarne Laustsen har været medlem af Folketinget i et kvart århundrede og er i dag medlem af både Folketingets Forsvars og Miljøudvalg.


Navngiveren, direktør Jenny Braat, Danske Maritime, kommenterede navngivningen således:


”Miljøprammen er et glimrende eksempel på de mange klima- og miljøvenlige initiativer, som gennemsyrer den maritime industri i disse år. Man driver ikke bare forretning – man har også et ønske om at bidrage med positive fremskridt. Jeg kommer til at følge arbejdet med prammen med interesse. Nu skal den stå sin prøve, og går det som forventet, bliver dette endnu en god teknologi, som vi fra dansk side sender ud på verdensmarkedet, så også andre kan få glæde af det. Og derudover er jeg naturligvis beæret over at lægge navn til fartøjet,” siger Jenny Braat, adm. direktør hos Danske Maritime.Direktør Tejs Beltov, Søby Værft, udtalte:

”Samarbejdet med FLEX-FEB omkring at udvikle, designe og bygge den fleksible miljøpram har været særdeles frugtbart, og vi vil tænke tilbage på de halvandet år, der er gået, som en god og lærerig rejse. Det er nu vores håb, at man både fra offentlig og privat side ser det store potentiale, som dette nye fartøj repræsenterer i kampen for et renere og bedre havmiljø”.


FLEX-FEB CEO Jens Walther udtalte:

”Den fleksible miljøpram er lille, men potentialet er meget stort.

Teknologien er skalérbar og indvarsler en helt ny og enkel metode til

bekæmpelse af olieforurening til søs”.Gudmoderen, direktør Jenny Braat, Danske Maritime, MF Bjarne Laustsen, Jens Walther, FLEX-FEB og Erik Schmidt, FLEX-FEB foran den fleksible miljøpram "JENNY MILJØ" umiddelbart efter navngivningen.Ærøs borgmester, Peter Hansted og MF Bjarne Laustsen deltog begge i navngivningen.Erik Schmidt, FLEX-FEB viser og forklarer mijløprammens konstruktion og funktionalitet for deltagerne i navngivningen.

52 visninger

Comments


bottom of page